Pioniers in Vrouwelijk Leiderschap en Inclusiviteit

Als vooraanstaand executive search bureau, specialiseert & Female Capital zich in het exclusief plaatsen van vrouwelijk talent in topfuncties binnen Nederlandse organisaties. Onze missie is duidelijk: het stimuleren van genderdiversiteit in leiderschapsrollen. Bovendien bieden wij expertise en advies op het gebied van Female & Inclusive Leadership.

Onze overtuiging in de kracht van diversiteit aan de top is diepgeworteld; & Female Capital werd reeds acht jaar geleden opgericht, ruim voor de introductie van de Nederlandse Diversiteit Wet op 1 januari 2022. Deze wet, gericht op bedrijven binnen de top 5000, vereist jaarlijkse rapportage over de genderdiversiteit in de top- en subtop functies aan de Sociaal-Economische Raad (SER). Het doel? Het stimuleren van een evenwichtige man-vrouwverhouding in leidinggevende posities.

Ondanks een bijna gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen in de bevolking, en het feit dat vrouwen vaak hoger opgeleid zijn, blijft het aantal vrouwelijke leiders in Nederland achter. Dit, terwijl diversiteit onmiskenbaar bijdraagt aan succes. Uit onderzoek (bijvoorbeeld McKinsey, 2021) blijkt dat bedrijven met een evenwichtige genderverdeling in hun leidinggevenden niet alleen financieel beter presteren, maar ook duurzamere en maatschappelijk verantwoorde resultaten behalen.

Een sleutelprobleem is de traditionele werving- en selectie aanpak, die vaak onbedoeld de kansen van vrouwen limiteert. Hierin speelt & Female Capital een cruciale rol; wij zorgen ervoor dat zowel onze long- als shortlists uitsluitend uit gekwalificeerde vrouwelijke kandidaten bestaan, waarbij we hen intensief begeleiden gedurende het gehele selectieproces.

Daarnaast ondersteunen wij organisaties in hun transformatie naar een meer diverse en inclusieve bedrijfscultuur. Dit omvat het analyseren van het huidige management potentieel en het adviseren over strategie├źn voor het bevorderen van diversiteit.

Onze toewijding aan deze zaak blijkt ook uit onze vroege ondertekening van de Executive Search Code van Talent naar de Top, een initiatief ter bevordering van diversiteit in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Ontdek meer over onze benadering en visie in het interview met & Female Capital door Talent naar de Top.

https://www.ser.nl/nl/thema/topvrouwen/voor-opdrachtgevers/searchbureaus/female-capital

Gevestigd in Utrecht centrum

Direct contact met Frank

Frank van Veen

Partner

E-mailadres

frank.van.veen@femalecapital.nl

Lange Viestraat 2 B Kantoor 439, 3511 BK Utrecht

┬ę 2024 & Female Capital. Alle rechten voorbehouden.